Fratii Vasile si Ion Balint alias Sile si Nutu Camataru, raman in arest preventiv

 

Fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti ca Sile si Nutu Camataru ramân în arest preventiv, dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a anulat decizia Curtii de Apel Bucuresti si a dispus prelungirea masurii arestarii preventive în cazul lui Vasile Balint si Marian Sîrbu.

Catuse„Admite recursul PÎCCJ – DIICOT, Serviciul Teritorial Bucuresti. Caseaza în parte încheierea atacata si rejudecând în fond admite propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive a inculpatilor Balint Vasile si Sîrbu Marian si dispune prelungirea masurii arestarii preventive pe o durata de 30 de zile de la 22 iunie la 21 iulie inclusiv. (…) Respinge recursurile tuturor inculpatilor”, se arata în minuta deciziei ÎCCJ.

Magistratii CAB au respins pe 19 iunie cererea procurorilor DIICOT de prelungire a masurii arestarii preventive în cazul lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, si a lui Marian Sîrbu, zis Box, în dosarul privind conflictul cu gruparea Sportivilor.

CAB a admis prelungirea masurii arestarii preventive pentru fratele lui Sile, Ion Balint, zis Nutu Camataru, si pentru inculpatii Andrei Cristian Badula, zis Mos Ene, Radu Cristian Rosca, Gigi Daniel Chiras, Alexandru Ionut Stoica, Gabriel Robert Busa, Alexandru-Razvan Vasile si Adrian Raducu Bica, zis Ata.

Hotarârea a fost atacata cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie atât de procurori, cât si de inculpatii pentru care fusese prelungita masura arestarii preventive.

CAB a luat în discutie pe 19 iunie propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de prelungire a mandatului de arestare preventiva pentru fratii Sile si Nutu Camataru si pentru alte opt persoane implicate în conflictul cu gruparea Sportivilor, „în scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional în municipiul Bucuresti”, dupa cum sustin procurorii.

În luna februarie, procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bucuresti si Directiei de Investigatii Criminale au efectuat perchezitii domiciliare în cadrul unei actiuni de amploare în vederea destructurarii clanurilor „Camatarilor” si „Sportivilor”, specializate în savârsirea de infractiuni de violenta.

În urma perchezitiilor, politistii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc si munitie aferenta acestora, dar si mai multe masini care apartineau membrilor gruparilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kg de aur, peste 10 grame de droguri, noua ceasuri, dar si mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activitati de camata precum documente bancare, contracte de vânzare-cumparare, contracte de împrumut si mai multe agende.

La propunerea anchetatorilor, Tribunalul Bucuresti a decis pe 23 februarie arestarea preventiva a 29 de membri ai celor doua clanuri.

Procurorii sustin ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spatiul public, între membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional în municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punere în primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a unor terte persoane.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat si activitatea infractionala a învinuitilor, constând în aceea ca au savârsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, în principal în materia acordarii/recuperarii unor împrumuturi de bani cu camata.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie