AFM: Toate tichetele valorice alocate persoanelor fizice in Programul ‘Rabla 2013’ au fost distribuite

 

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a finalizat distribuirea tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, în perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de catre colectori si de deconturile facute de acestia, potrivit unui comunicat de presa al Fondului pentru Mediu, remis AGERPRES.

Programul RablaAstfel, conform Ghidului de finantare a ‘Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national’, în prima etapa, au fost distribuite 25 % din numarul total de tichete, în functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, tinând cont de statisticile realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Permiselor.

‘Consumarea tichetelor primite initial a fost conditia obligatorie pentru depunerea unei noi cereri de distribuire de catre colectori. Distribuirea tichetelor solicitate a fost realizata în limita stocului disponibil la nivel national pentru persoanele fizice si pâna la epuizarea acestora, în functie de cererile colectorilor. În perioada 19-21 iunie 2013, în functie de cererile depuse de colectori si de deconturile facute de acestia, Administratia Fondului pentru Mediu a distribuit toate tichetele alocate persoanelor fizice’, se arata în comunicatul citat. AFM a publicat pe site-ul institutiei (www.afm.ro), situatia distribuirii tichetelor pe fiecare colector. Decizia a fost luata pentru a elimina orice suspiciune cu privire la modul de distribuire a acestora’, se arata în comunicatul citat.

AFM precizeaza ca sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice din ‘Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto national’ este, în prezent, deschisa, iar termenul-limita de depunere a actelor necesare este 31 august 2013.

În plus, lista persoanelor juridice acceptate sa participe în acest program va fi publicata pe site-ul AFM în cadrul sectiunii dedicate, în timp ce persoanele interesate pot consulta Ghidul de finantare online, în care sunt prevazute atât conditiile de eligibilitate, cât si documentatia necesara pentru înscrierea în program.

Fondul pentru Mediu a anuntat ca, în sesiunea din 2013 a Programului ‘Rabla’, va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Pentru acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cât valora în 2012.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul trebuie sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maximum 10 zile. În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric îl pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat în program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Datele oficiale releva ca, prin Programul ‘Rabla’, derulat anual din 2005 si pâna în prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.(AS – editor: Daniel Badea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie