Târg de cariere pentru tinerii români care au studiat în strainatate: „Hai acasa!”

 

În fiecare an, aproximativ 5.000 de români pleaca la studii în strainatate, pentru a învata la programe de licenta sau de masterat, dintre care doar 15% au de gând sa revina în tara. Salariile mici, lipsa de perspective si sprijinul redus pentru proiecte de cercetare din România sunt principalele motive pentru care studentii români prefera sa ramâna în strainatate. Pentru a-i stimula pe acestia sa revina sa profeseze în România, Liga Studentilor Români din Strainatate (LSRS) a organizat în ultimii doi ani evenimentul de cariere „Hai Acasa!”, la sediul Bancii Nationale a României.

targ educationalPeste 250 de tineri s-au înscris în programul de anul acesta, 20 de companii vin cu oferte profesionale si exista aproximativ 80 de oportunitati de cariera listate pe platforma ‘Hai Acasa!’, disponibila pe haiacasa.lsrs.ro.

Cei 20 de studenti care au fost selectati pentru finala celei de-a doua competitii ‘Business Consulting Case Study Event’ vor fi consultanti pentru o zi si vor rezolva un studiu de caz ce simuleaza o problema reala din domeniul managementului strategic.

Evenimentul de cariere „Hai Acasa!” se va desfasura atât offline (la Bucuresti, în data de 22 iunie), cât si online (pe platforma interactiva EventLink360 ) si va conecta companiile participante cu studenti si absolventi de la universitati din întreaga lume. Perioada de desfasurare a evenimentului online va fi încadrata în intervalul 8 iunie – 22 iunie 2013. Nicoleta Banila, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie