Cursele de pe Aeroportul Henri Coanda au avut intarzieri de pâna la 90 de minute din cauza unor pene de curent

 

Unele curse de pe Aeroportul International „Henri Coanda” înregistreaza întârzieri de pâna la 90 de minute la decolare din cauza unor caderi repetate de tensiune din reteaua nationala de electricitate, informeaza, sâmbata, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

aeroport-pasageriPotrivit sursei citate, pe Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti (AIHCB), traficul aerian se desfasoara normal, însa unele curse înregistreaza întârzieri la decolare de pâna la 90 de minute.

„Întârzierile se înregistreaza ca urmare a unor caderi repetate de tensiune din reteaua nationala de electricitate, care au generat neregularitati la sistemul de procesare automata a bagajelor la plecare. În prezent se lucreaza pentru revenirea la capacitate maxima a sistemului. Bagajele pasagerilor au fost procesate în sistem manual, conform planului de contingenta, cursele programate pentru decolare operând cu întârzieri minime fata de programul de zbor”, se arata în comunicatul remis agentiei MEDIAFAX.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti precizeaza ca pasagerii pot obtine informatii în timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti de pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Enel: Sistemul gestionat de Aeroportul „Henri Coanda” nu functioneaza corect

Reprezentantii Enel au precizat pentru MEDIAFAX ca angajatii sai efectueaza lucrari pe una din cele trei linii de alimentare ale Aeroportului „Henri Coanda”, dar acest lucru nu ar trebui sa afecteze activitatea aeroportului daca sistemul gestionat de acesta functioneaza corect.

Potrivit sursei citate, Aeroportul „Henri Coanda”, ca orice obiectiv de asemenea importanta, este alimentat din trei linii magistrale, astfel încât daca una se defecteaza, consumul aeroportului este preluat integral si automat de una din celelalte linii disponibile.

„În acest moment, se executa lucrari pe una dintre linii, însa acest lucru nu ar trebui sa afecteze activitatea aeroportului daca automaticile de sistem, gestionate de catre aeroport, functioneaza corect, deoarece linia de rezerva a fost disponibila în permanenta, fara întrerupere”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii Enel Distributie Muntenia.

Declaratia reprezentantilor companiei a fost facuta în contextul în care, sâmbata dimineata, pe Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti (AIHCB), unele curse înregistreaza întârzieri la decolare de pâna la 90 de minute, „ca urmare a unor caderi repetate de tensiune din reteaua nationala de electricitate, care au generat neregularitati la sistemul de procesare automata a bagajelor la plecare”, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie