Cine sunt noii avocati ai lui Gigi Becali, care il vor apara in procesele de intrerupere a executarii pedepsei si de contopire a pedepselor

 

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, va fi aparat, în procesele legate de întreruperea executarii pedepsei si de contopire a pedepselor, de avocatii Bogdan Vlad si Pavel Abraham, dupa ce a renuntat la serviciile aparatorilor Bogdan Barbuceanu si Mihaela Olaru.

gigi becali incatusatPotrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentantii avocatului Bogdan Vlad, contractele de „asistenta juridica au fost denuntate numai cu privire la domnul avocat Bogdan Barbuceanu si doamna avocat Mihaela Olaru”.

„Precizam, de asemenea, ca domnul avocat Bogdan Vlad l-a reprezentat pe domnul George Becali în toate procesele sale penale începând cu anul 2009. În cele doua cauze având ca obiect «cerere de întrerupere a executarii pedepsei», respectiv «cerere de contopire a pedepselor», asistenta juridica va fi asigurata de domnii avocati Pavel Abraham si Bogdan Vlad”, se arata în comunicat.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, s-a declarat nemultumit, miercuri, de amânarea dosarului în care cere contopirea pedepselor si le-a cerut unor apropiati ai sai, mai precis lui Virgil Becali si lui Ionut Lutu, sa îi angajeze avocati care sa stie ce acte îi trebuie la dosar.

Dupa termenul de miercuri al dosarului de la Tribunalul Bucuresti, la care s-a decis judecarea cauzei în 27 iunie, Becali a comentat în directia aparatorilor sai, nemultumit de amânare. „Hai sa ne plimbam cu masina”, a spus el, cu referire la drumurile pe ruta închisoare-instanta si la timpul pierdut pâna la pronuntare.

Ulterior, finantatorul Stelei le-a cerut varului Virgil Becali si fostului fotbalist Ionut Lutu, în prezent angajat al sau, sa îi angajeze avocati care sa stie ce acte îi trebuie la dosar.

La termenul de miercuri, Gigi Becali a fost reprezentat în instanta de trei avocati, doi dintre acestia fiind Bogdan Vlad si Bogdan Barbuceanu.

Tribunalul Bucuresti a decis judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali în 27 iunie si a stabilit ca la dosar trebuie atasate fisa de cazier judiciar a finantatorului Stelei si copii dupa minutele instantelor care l-au condamnat.

Instanta a mai decis ca, tot pâna la termenul din 27 iunie, sa fie atasate si dosarele de executare în baza carora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

Tot miercuri, Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost încarcerati în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mita si fals în înscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina. Catalina Cocolos, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie