Inspectorii de munca au dat amenzi de peste 2,3 milioane de lei pentru munca la negru, in doar cinci zile

 

Inspectorii de munca au depistat, în perioada 10 – 14 iunie, peste 310 persoane care munceau la negru si au aplicat amenzi de peste 2,3 milioane de lei, informeaza, miercuri, Inspectia Muncii (IM).

inspectia munciiInspectia Muncii a desfasurat mai multe actiuni de control în urma carora s-au aplicat amenzi în valoare totala de 3.770.500 de lei.

În domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.230 de controale si s-au aplicat amenzi în valoare de 3.086.000 de lei, iar pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 2.340.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost înaintate sapte propuneri de cercetare penala, din care doua în Bucuresti.

De asemenea, pentru 75 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea încheiate contracte individuale de munca. Dintre acestea, 21 de sanctiuni au fost aplicate în judetul Buzau.

În aceeasi perioada, în domeniul securitatii si sanatatii în munca, au fost efectuate 1.531 de controale si au fost aplicate amenzi în valoare de 684.500 de lei. În cazul a sase angajatori s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare, iar pentru doi angajatori s-a dispus sistarea activitatii. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie