Guvernul va curata in toamna, administratia centrala, de oameni care nu fac nimic

 

Guvernul va initia, în toamna, o reforma a modului de organizare a administratiei centrale, a anuntat premierul Victor Ponta, sustinând ca nu se mai poate lucra cu „aceiasi oameni care nu fac nimic”, fara sa poata fi concediati, si ca aparatul administrativ este caracterizat de o „scleroza totala”.

victor ponta11Premierul a aratat, în sedinta de guvern, ca doreste „o reforma reala” a modului de organizare a aparatului public central si ca procesul ar trebui început în toamna acestui an.

„Nu se mai poate sa lucrati cu aceiasi oameni care nu fac nimic sau care fac greseli sau pe care nu poti niciodata sa-i sanctionezi în niciun fel. Nu se poate sa stati în aceleasi conditii în care aveti un angajat care câstiga 1.000 de lei si unul care câstiga 15.000 de lei. Nu se poate sa va spun eu, de la Ministerul de Finante, câti oameni va trebuie, cât sa-i platiti, ca n-aveti voie sa dati pe nimeni afara si n-aveti voie sa aduceti pe nimeni bun.

Este o scleroza totala a aparatului administrativ si, în vara asta, cine pleaca în vacanta pleaca putin, ca si mine, pentru ca în septembrie trebuie sa mergem cu o reforma radicala a aparatului public central. Nu merge, cred ca v-ati saturat cu totii sa stati dupa avize de la diversi functionari pe care nu putem sa-i dam afara, sa ne dea avize gresite, sa decidem ceva în sedinta de Guvern si sa apara altceva. Daca nu facem altceva, mai devreme sau mai târziu o sa ne sufocam si noi ca si alte administratii de pâna acum”, a spus Ponta ministrilor. Ovidiu Barbulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie