Fabrica de lactate Napolact din Cluj-Napoca a fost inchisa

 

Grupul olandez Friesland Campina a decis sa opreasca productia la fabrica Napolact din Cluj-Napoca si sa transfere utilajele la Targu-Mures, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii.

napolact produseAutoritatile au confirmat ca miscarea olandezilor era previzibila, mai ales dupa închiderea unitatii de productie de la Taga. „Discutiile despre relocarea Napolact la Targu-Mures sunt de mai multa vreme.

In piata se vorbea despre acest lucru mai ales dupa ce au închis productia la Nasal”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

„Acum doua saptamani am facut o adresa catre proprietarii societatii. Am stabilit o întalnire cu cei de la Friesland saptamana trecuta, însa au revenit, s-au scuzat, ne-au multumit pentru interes. Ei ziceau sa mergem la Bucuresti, însa noi le-am transmis ca nu suntem disponibili pentru o asemenea deplasare, deoarece aici este sediul fabricii, si i-am chemat la Cluj, pe 28 iunie.

Exista o îngrijorare a clujenilor fata de un brand a carui disparitie ar putea genera efecte în alte parti. La fabrica din Baciu lucreaza 300 de oameni.

Noi am propus inclusiv posibilitatea de a vinde catre alt investitor unitatea de productie de la Taga”, a spus prefectul Gheorghe Vuscan.

„Daca se închide o fabrica mare, proprietarul este obligat sa ne notifice. Acest lucru înca nu s-a întamplat în cazul Napolact”, precizeaza Daniel Don, director al Agentiei Judetene pentru Ocupare a Fortei de Munca.

Friesland a cumparat Napolact în 2004 de la Asociatia Salariatilor. Operatiunile din Romania ale Friesland si Campina au fost transferate în 2009 de la Satu Mare si Bucuresti la Cluj. Cele trei companii locale ale Friesland aveau 1.200 de angajati si afaceri de 480 de milioane de lei. Friesland Foods a fuzionat cu Campina, iar Napolact era parte din Friesland. Fuziunea Friesland-Campina s-a concretizat într-o companie cu 22.000 de angajati si 100 de fabrici, al treilea producator de lactate din lume. Friesland produce marcile Milli, Oke, Completa, Dots. Calin Poenaru, Titus Craciun, ziuadecj.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie