Studiu AlixPartners: Vanzarile auto vor intra pe un trend ascendent cel mai devreme in 2019

 

Un studiu al companiei de consultanta AlixPartners da fiori reci producatorilor auto care îsi vând masinile pe pietele din Europa. Conform acestuia, vânzarile vor intra pe un trend ascendent cel mai devreme în 2019.

parc autoÎn zona de vest a continentului vânzarile de autoturisme vor ajunge la doar 12 milioane de unitati anul viitor, în scadere de la valoarea de circa 13,2 milioane care va fi atinsa la finalul acestui an. Motivele principale ale acestei scaderi de lunga durata sunt cresterea somajului, puterea de cumparare tot mai redusa a europenilor si teama cumparatorilor de a îsi cheltui putinii bani disponibili.

Statele cel mai grav afectate de scaderea vânzarilor de masini vor ramâne Franta, Italia si Spania, iar putinele zone cu o evolutie pozitiva, precum Marea Britanie, vor fi neutralizate de reculul puternic din celelalte. Din nefericire, lipsa vânzarilor va aduce dupa sine si o nevoie tot mai mare a grupurilor auto de a îsi reduce capacitatea de productie pentru a mentine un echilibru în bilanturile contabile. Analistii AlixPartners noteaza ca producatorii europeni vor trebui sa îsi ajusteze capacitatea cu circa doua milioane de vehicule pâna în 2019. Doar în Spania va fi nevoie de o reducere a productiei cu circa 670.000 de vehicule fapt ce va genera noi concedieri si, posibil, chiar închideri de fabrici.

Studiul releva ca doar 42 dintre cele mai mari 100 de uzine din Europa vor putea opera la mai mult de 75% din capacitatea instalata, cu 18 mai putine decât în 2011. În Italia, de exemplu, AlixPartners estimeaza o capacitate medie de utilizare a tuturor uzinelor producatoare de masini de numai 46%. Robert Stan, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie