Reuniunea Grupului de Lucru Contencios UE a fost coordonata de Razvan-Horatiu Radu

 

Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene, subsecretar de stat în cadrul MAE, Razvan-Horatiu Radu, a coordonat, joi 13 iunie 2013, la sediul Infoeuropa, a doua reuniune trimestriala a Grupului de Lucru Contencios UE (GLCUE), potrivit unui comunicat al MAE.

ueÎn acest context, au fost trecute în revista hotarârile preliminare pronuntate de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) în care România a transmis observatii. Hotarârile pronuntate de instanta UE în cauzele C-254/11, Shomodi si C-212/11, Jyske Bank Gibraltar au fost în sensul observatiilor formulate de Guvernul României.

De asemenea, Agentul Guvernamental a prezentat concluziile reuniunii anuale a agentilor guvernamentali ai statelor membre UE, care a avut loc pe 10 mai 2013, la Dublin si în cadrul careia au fost abordate aspecte legate de reprezentarea înaintea CJUE si modalitatea în care Comisia aplica prevederile din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene referitoare la sanctiunile pecuniare aplicate în cazul necomunicarii masurilor nationale de transpunere a directivelor UE.

În cadrul reuniunii, Razvan-Horatiu Radu a subliniat importanta cooperarii interinstitutionale si a încurajat institutiile participante sa identifice atât actiunile directe, cât si cererile preliminare (ale instantelor altor state membre UE) în care este oportuna formularea unei cereri în interventie a României, respectiv a unor observatii scrise. În acest sens, interesul institutiilor de linie este decisiv.

A fost realizata o prezentare a efectelor hotarârilor preliminare pronuntate de Curtea de Justitie, a aplicatiei e-Curia si a fost agreata noua metodologie de reprezentare a României înaintea CJUE si a Curtii AELS.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie