Noul presedinte CNAS, Cristian Busoi, considera ca introducerea cardului national de sanatate este un proiect care trebuie sa se incheie rapid

 

Introducerea cardului national de sanatate este un proiect care trebuie sa se încheie rapid si în curând va fi si un program detaliat al derularii actiunii, mai ales ca Ministerul Sanatatii si CNAS au lucrat foarte bine pe acest subiect, a declarat marti noul presedinte al Casei, Cristian Busoi.

cristian busoi„Introducerea cardului national de sanatate este unul dintre proiectele care trebuie sa se încheie rapid. Deja Ministerul Sanatatii, celelalte institutii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate s-au miscat rapid, au lucrat foarte bine. Cât de curând veti primi un program si un calendat detaliat”, a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, dupa instalarea în functie, la care a fost prezent ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cristian Busoi i-a multumit ministrului Sanatatii ca a venit la CNAS chiar în prima lui zi de mandat.

„Îi multumesc domnului ministru ca a venit astazi, din prima zi în care am preluat functia de presedinte. Îmi doresc foarte mult si este foarte important pentru sistemul de asigurari sa existe o buna colaborare si strânsa comunicare între Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Prioritatile sistemului le stabilim împreuna, ne pliem pe ceea ce înseamna prioritatile mari ale Guvernului si ale Ministerului Sanatatii si sunt convins ca printr-o buna comunicare si colaborare, mai ales ca personal, ne întelegem foarte bine, si ne-am cunoscut profesional si politic foarte bine, sunt convins ca veti vedea si dumneavoastra, presa, si opinia publica în curând un alt stil de colaborare si comunicare”, a spus Busoi.

Presedintele CNAS a fost raportor din partea Comisiei de piata interna pe directive europene care privesc sanatatea, referitoare la informarea pacientilor, la stabilirea pretului medicamentelor cu reteta, la studiile clinice si la Programul „Orizont 2020” de cercetare în domeniul sanatatii.

Busoi a spus ca nu va fi usor sa aplice acasa directivele la care a lucrat în Comisia Europeana, dar ca nu va fi nici imposibil.

Premierul Victor Ponta l-a numit vineri pe europarlamentarul PNL Cristian Busoi la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, dupa ce Doru Badescu si-a dat demisia din functie.

Ponta declara ca Badescu a demisionat în urma discutiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reactia gresita în cazul nominalizarii lui Lucian Duta ca reprezentant al Administratiei Prezidentiale în Consiliul de Administratie al CNAS.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a transmis, în 12 iunie, un comunicat de presa, în care arata ca în urma adresei Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, prin care consilierul prezidential Virgil Paunescu îl numeste membru în Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe Lucian Duta, considera ca numirea „este o gafa a Administratiei Prezidentiale”.

„Este o numire specifica organizatiilor mafiote. Consilierul prezidential Virgil Paunescu a detinut, la rândul sau, functia de presedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, arata CNAS în comunicatul citat.

Premierul Victor Ponta a avut în 13 iunie o discutie, la sediul Guvernului, cu Doru Badescu, considerând ca limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa îsi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat.

Dupa discutia cu premierul, Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.

Ponta preciza ca Lucian Duta nu este membru în Consiliul de Administratie al CNAS, întrucât Administratia Prezidentiala nu a semnat niciun decret de numire a acestuia, fiind „o actiune personala a unui consilier prezidential, prieten cu domnul Duta”.

Locul reprezentantului Administratiei Prezidentiale în Consiliul de Administratie al CNAS este neocupat de opt luni, dupa ce în luna octombrie 2012 Monica Pop a fost numita pe aceasta pozitie prin decret prezidential, publicat în Monitorul Oficial, iar la o luna locul a ramas vacant prin demisia acesteia, din motive de incompatibilitate cu functia de director al Spitalului Clinic de Urgenta Oftalmologic Bucuresti.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvânt al sefului statului, a declarat, în 16 iunie, ca presedintele Traian Basescu nu a emis niciun decret privind desemnarea în Consiliul de Administratie al CNAS a unei persoane care sa o înlocuiasca pe Monica Pop.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Cotroceni, raspunzând unei întrebari legate de Lucian Duta, ca Virgil Paunescu, consilierul prezidential pe Sanatate, nu a trimis o hârtie în numele sefului statului, iar întrebat daca „fiecare face ce vrea”, a raspuns: „Se mai întâmpla”. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie