Gregorian Bivolaru este cautat prin Sistemul Informatic Schengen (SIS)

 

Mandatul european de arestare pe numele lui Gregorian Bivolaru a fost implementat, luni, în Sistemul Informatic Schengen (SIS), ca urmare a emiterii acestuia de catre Tribunalul Bucuresti în urma sentintei definitive data vineri de Înalta Curte de Casatie si Justitie prin care Bivolaru a fost condamnat definitiv la sase ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori, au precizat, luni, pentru AGERPRES oficiali ai Politiei Române.

bivolaruPotrivit surselor citate, în perioada urmatoare se va emite si un mandat de urmarire internationala, specific tarilor care nu sunt conectate la SIS.

În cazul lui Bivolaru este nevoie de emiterea atât a unui mandat european de arestare, cât si a unui mandat de urmarire internationala, deoarece nu se stie daca acesta se afla într-o tara conectata la Sistemul Informatic Schengen sau trebuie sa fie localizat prin Interpol, în cazul statelor care nu fac parte din SIS.

„Pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea s-a demarat procedura de cautare a persoanei condamnate (n.r. – Bivolaru). A fost solicitat prin Parchet, instantei de judecata, emiterea unui mandat european de arestare pe baza noului mandat emis de instanta, adica cel prin care a fost condamnat la ispasirea pedepsei privative de libertate. De asemenea, în perioada imediat urmatoare se va solicita instantei de judecata si emiterea unui mandat de urmarire internationala. Mandatul european de arestare a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen astazi (n.r – luni). Obtinerea mandatului de urmarire internationala este pentru tarile care nu sunt conectate la SIS. Daca instanta de judecata va emite un mandat de urmarire internationala, acesta va fi implementat în bazele de date ale Interpol. În momentul în care, prin canalele politienesti internationale, vom fi anuntati de faptul ca a fost localizat pe teritoriul vreunui stat, se va solicita extradarea (în cazul mandatului de urmarire internationala) sau predarea (în cazul mandatului european de arestare), dupa caz, prin Ministerul Justitiei”, au declarat pentru AGERPRES oficiali ai Politiei Române.

Potrivit oficialilor IGPR, Bivolaru s-ar putea afla atât în Suedia, cât si într-o alta tara care nu este conectata la SIS.

În urma cu aproximativ un an, seful Politiei Române, Petre Toba, declara pentru AGERPRES ca existau informatii potrivit carora Bivolaru nu s-ar mai afla în Suedia.

„Despre Bivolaru vreau sa precizez ca a fost arestat în Suedia în luna aprilie 2005, iar în noiembrie 2005 s-a respins extradarea acestuia. În acest moment avem date ca s-ar afla într-o alta tara”, a spus Petre Toba.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat, vineri, de Înalta Curte de Casatie si Justitie, la sase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. Decizia este definitiva.

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însa instanta suprema a casat sentinta si a dispus rejudecarea dosarului.

La ultimul termen de vineri, procurorul de sedinta a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevazut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsa cu suspendare pentru Zsolt Farkas si încetarea procesului penal fata de Mirona Farcasi.

Avocatii au cerut achitarea clientilor lor pe motiv ca s-a îndeplinit termenul de prescriptie speciala si nu exista probe pentru condamnare.

Tot acum, doua dintre partile vatamate din acest dosar au sustinut ca nu se considera vatamate si nu au nicio pretentie civila.

Avocatul Madalinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru, a cerut judecatorilor sa ia în considerare o noua declaratie notariala, prin care tânara sustine ca nu a fost niciodata sedusa, folosita sau agresata de Gregorian Bivolaru si ca nu a practicat cu acesta acte sexuale.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecata pentru savârsirea infractiunilor de act sexual cu un minor în forma continuata, perversiune sexuala în forma continuata, coruptie sexuala, trafic de minori, act sexual cu un minor în forma continuata, act sexual cu un minor si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a României; Ferenc Szolt Farkas, pentru trafic de migranti; Maria Mirona Farcasi, pentru coruptie sexuala în forma continuata.

Procurorii sustin ca, în perioada 2002 – martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarata de ‘profesor yoga’ si ‘mentor spiritual’, prin abuz de autoritate si tinere în stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul învinuitei Dumitru Ionela Cristina, în scopul exploatarii sexuale, pe minora Madalina Dumitru, cursanta yoga, cu care a întretinut, în mod repetat, acte sexuale si de perversiune sexuala, oferindu-i diverse sume de bani si alte foloase.

De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenta si remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcasi, cursanta yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora Madalina Dumitru.

Gregorian Bivolaru mai este acuzat ca, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si în luna aprilie 2003, a întretinut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Muresan si Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

La 28 martie 2004, inculpatul a încercat sa paraseasca în mod ilegal teritoriul României, prin Punctul de Control si Trecere a Frontierei Nadlac (Arad), fiind îndrumat si calauzit de Ferenc Zsolt Farkas.

Gregorian Bivolaru a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul României, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza în orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie