Compania americana care detine reteaua HBO si studiourile de film Warner Bros a preluat canalele ProTV si Acasa

 

Time Warner, compania americana care detine reteaua HBO si studiourile de film Warner Bros., a primit girul Comisiei Europene pentru achizitionarea Central European Media Enterprises (CME), trustul care detine pachetele majoritate de actiuni a mai multor televiziuni, printre care si Pro TV si Acasa.

time warnerComisia a hotarât ca tranzactia nu va avea impact negativ asupra pietei concurentei din Europa, fiindca activitatile celor doua companii sunt complementare.CME detine posturi generaliste difuzate fara plata, în timp ce canalele Time Warner sunt fie contra-cost, fie specializate pe difuzarea de filme, si au o prezenta limitata în tarile în care CME are interese.

Investigatia comisiei a mai stabilit ca activitatile partilor nu se suprapun în licentierea de programe TV si ca tranzactia propusa nu va spori puterea cumparatorilor asupra detinatorilor de drepturi.

Comisia a fost notificata de tranzactie la 8 mai 2013, potrivit comunicatului.

Central European Media Enterprises (CME) este o companie din Bermude care detine un procent de 95% din televiziunile din grupul Media PRO. Compania este listata la bursa NASDAQ din New York, precum si la Bursa de Valori de la Praga. Compania a fost înfiintata de omul de afaceri american Ronald Lauder în anul 1994.

CME detine statii TV în mai multe state precum Bulgaria, Croatia, Cehia, România, Slovacia si Slovenia. În România, CME detine pachetele majoritate ale ProTV, Acasa TV, Acasa Gold TV, ProCinema, Sport.ro, ProTV International si MTV România, iar în Republica Moldova cel al ProTV Chisinau.

Pe 23 martie 2009, Time Warner a anuntat ca va investi 241,5 milioane de dolari în CME, obtinând astfel 31% din actiuni. Doi ani mai târziu, mai exact pe 3 martie 2011, Time Warner a cumparat alte 3,1 milioane de actiuni din participatia la CME, crescând astfel la 34,4%. În iulie 2012, Time Warner si-a ridicat participatia în CME la 49,9%. Razvan Cârcu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie