Tribunalul Bucuresti judeca cererea lui Gigi Becali de eliberare pentru trei luni

 

Gigi Becali a declarat luni, la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea lui de întrerupere a executarii pedepsei, ca familia sa nu are probleme, are bani sa se întretina, iar el nu doreste sa fie „ipocrit”, motivul problemelor familiale invocat în solicitare fiind inexistent.

gigi becaliGigi Becali a fost adus luni, în jurul orei 10.00, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea lui de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, pe care acesta a început sa o execute la 20 mai, dupa condamnarea în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii.

La începutul sedintei de judecata, avocatii lui Gigi Becali au depus la instanta mai multe înscrisuri referitoare la situatia firmelor omului de afaceri, precum si la situatia familiala a acestuia.

Procurorul prezent la sedinta a spus ca nu este împotriva documentelor depuse, dar a cerut ca avocatii lui Gigi Becali sa precizeze temeiul în baza caruia este facuta actiunea de întrerupere a executarii pedepsei. Acesta a solicitat ca avocatii sa mentioneze pe care din cazurile prevazute din articolul 455 este fundamentata cererea de întrerupere a executarii pedepsei si sa mentioneze daca sunt mentinute ca motive si problemele familiale ale lui Gigi Becali, caz în care se impune efectuarea unei anchete sociale.

La acest moment, Gigi Becali a luat cuvântul în fata instantei, aratând ca nu doreste sub nicio forma ca familia lui sa fie implicata în vreun fel în judecarea acestei cereri.

Becali a spus ca nu vrea sa fie „ipocrit” si sa-si foloseasca familia ca motiv în cadrul cererii de înterupere a executarii pedepsei, astfel ca a cerut sa fie eliminat motivul problemelor familiale dintre temeiurile juridice în baza carora a fost fundamentata actiunea.

Judecatorul a luat act de cererea lui Gigi Becali, a aratat ca nu se mai impune efectuarea unei anchete sociale în acest context, iar la cererea procurorului a suspendat judecarea cauzei pâna la ora 12.00, pentru ca reprezentantul Parchetului sa poata studia documentele depuse de avocatii omului de afaceri.

Avocatii au depus în 7 iunie, la Tribunalul Bucuresti, cererea de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare primite de Gigi Becali.

Avocatul Bogdan Barbuceanu, unul dintre aparatorii lui Becali, declara pentru MEDIAFAX ca apararea a cerut întreruperea pedepsei pentru trei luni – maximul prevazut de lege – pentru ca Gigi Becali sa-si poata continua afacerile, sa-si întretina familia si sa poata finanta în continuare Clubul Steaua.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost încarcerati în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mita si fals în înscrisuri sub semnatura privata, decizia dispusa de Completul de cinci judecatori al instantei supreme fiind definitiva.

Instanta nu a facut reindivualizarea si contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel ca avocatii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucuresti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti la 19 iunie.

Gigi Becali si-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnarii sale definitive. Camera Deputatilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie