Un grup infractional specializat în furtul de produse petroliere din conductele magistrale a fost destructurat

 

Politistii specializati în combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT au destructurat un grup infractional organizat, care actiona în mod coordonat în scopul comiterii de infractiuni grave, respectiv furtul de produse petroliere din conductele magistrale, ce tranziteaza judetele Calarasi, Vrancea, Galati si Prahova, în acest scop fiind organizate 20 de perchezitii.

perchezitii1În urma actiunii, au fost puse în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Calarasi pentru audieri, procurorii dispunând retinerea pentru 24 de ore a 4 suspecti, iar fata de unul au dispus masura de a nu parasi tara.

Potrivit IGPR, sâmbata, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Calarasi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Calarasi, au desfasurat o ampla actiune pentru prinderea în flagrant a suspectilor, fiind efectuate 20 de perchezitii domiciliare în judetele Prahova (10), Calarasi (1), Ilfov (1), Giurgiu (1), Ialomita (3), Constanta (1), Vrancea (1), Galati (1) si în municipiul Bucuresti (1).

Patru barbati, dintre care doi din judetul Prahova, unul din municipiul Constanta si unul din Bucuresti, au fost prinsi în flagrant, în localitatea Marasesti, judetul Vrancea, în timp ce sustrageau produs petrolier dintr-o conducta magistrala. La fata locului a fost gasit un autotren adaptat special pentru disimularea continutului, care continea peste 20 de tone de produs petrolier sustras.

Actiunea s-a desfasurat în sistem integrat, cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi si BCCO Bucuresti – SCCO Giurgiu, SCCO Ialomita si SCCO Ilfov, BCCO Constanta, BCCO Ploiesti, BCCO Galati si jandarmi din cadrul BSIJ Bucuresti si IJJ Calarasi, cu suportul logistic al SC Compet SA (societate careia îi apartin conductele magistrale).

Din cercetarile efectuate în cauza rezulta ca modul de operare al gruparii consta în achizitia de terenuri, de regula intravilane, unde montau instalatii artizanale asupra conductelor magistrale ce transporta produse petroliere. Acestea erau ulterior racordate la conducte subterane care conduceau produsul petrolier sustras catre locurile aflate în posesia suspectilor. Titeiul era transportat cu autotrenuri catre diferiti destinatari, de regula societati comerciale, care activeaza în domeniul comercializarii, transportarii, prelucrarii sau depozitarii produselor petroliere, unde erau valorificate sub diferite forme, precizeaza IGPR într-un comunicat transmis duminica AGERPRES.

Politistii si procurorii au identificat trei instalatii artizanale cu ajutorul carora se sustrageau produsele petroliere din magistrale în judetele Vrancea, Galati si Calarasi.

Pe parcursul cercetarilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. Prejudiciul stabilit pâna în acest moment se ridica la peste 200.000 lei, urmând ca în urma cercetarilor sa fie stabilit cu exactitate.

Activitatea suspectilor a fost monitorizata din anul 2012. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie