Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni la consultari in Washington

 

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut consultari cu înalti demnitari americani la Washington, în contextul dezbaterilor din Congres cu privire la proiectul legislativ în domeniul reformei sistemului de imigrare.

Cristian David, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni,Potrivit unui comunicat al MAE remis sâmbata AGERPRES, în cursul vizitei de lucru pe care o efectueaza în SUA, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut o serie de consultari cu înalti demnitari americani din cadrul institutiilor care gestioneaza problematica reformei sistemului american de imigrare, respectiv Departamentul de Stat, Departamentul pentru afaceri interne, Congresul SUA. Cu ocazia acestor întâlniri, ministrul delegat Cristian David a evidentiat importanta plasarii discutiei despre liberalizarea regimului de vize în contextul relatiei strategice româno-americane. Oficialul român a insistat asupra necesitatii depasirii caracterului impersonal al actualei abordari în procesele institutionale de evaluare si adoptare de decizii. Cristian David a accentuat importanta evaluarii particularitatilor individuale, cu precadere a acelora de natura sa raspunda preocuparilor formulate de partea americana. În context, ministrul român a subliniat contributia pozitiva pe care comunitatea româneasca din SUA o aduce la dezvoltarea societatii americane.

Oficialii americani au exprimat aprecierea si interesul pentru consolidarea relatiilor bilaterale manifestând deschidere pentru continuarea consultarilor în cadrul procesului de evaluare a îndeplinirii conditiilor pentru intrarea în programul Visa Waiver.

La Departamentul de Stat, Cristian David s-a întâlnit cu Anne Richard, assistant secretary, Biroul pentru Refugiati si Migratie, Paula Schriefer, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru organizatii internationale, Brent Hartley, adjunct al asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene si eurasiatice.

La Departamentul pentru afaceri interne, demnitarul român a avut consultari cu Peter Vincent, consilier juridic principal si asistent ad-interim pentru afaceri internationale al directorului pentru investigatii, imigratie si reglementare vamala, cu Mark Koumans, adjunctul asistentului pentru afaceri internationale precum si cu Kelly Ryan, adjunctul asistentului pentru probleme de imigratie.

În cadrul vizitei în Congresul SUA, ministrul român s-a întâlnit cu congresmenii Bob Goodlatte, Steve Chabot, Thomas Marino, Jackie Walorski, membrii în Comitetul pentru Visa Waver precum si cu Christopher Smith si Dana Rohrabacher, membrii în Comitetul pentru afaceri externe.

Totodata, în cadrul vizitei la Washington DC, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a avut o serie de întrevederi cu mediul asociativ românesc, cu prilejul unei reuniuni organizate de Asociatia de studenti români ASTROM si a unei dezbateri organizate de Ambasada României la Washington.

Cu aceasta ocazie, ministrul delegat Cristian David si Liga Studentilor Români din Strainatate au semnat un Acord de cooperare care stabileste ca obiective comune crearea unei legaturi active cu tinerii români care studiaza în strainatate, consolidarea mediului asociativ românesc si promovarea imaginii României peste hotare. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie