In lupta cu evaziunea, Ministerul Agriculturii va monitoriza prin GPS, camioanele care vin din Turcia incarcate cu legume

 

Fiecare camion care va veni din Turcia încarcat cu legume si fructe va fi monitorizat prin GPS pe teritoriul national pentru a putea controla evaziunea fiscala, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

camioane legume turcia‘Pentru a ne asigura ca sunt bine intentionati, vom monitoriza prin GPS toate camioanele turcesti care intra pe teritoriul României. Aceasta este propunerea noastra pe care am înaintat-o deja la ministerele de profil si la politia de frontiera, sa ne sprijine în instalarea GPS-uril pe camioanele turcesti care intra în România pentru o monitorizare cât mai exacta. Acestea se vor instala la Giurgiu si vor fi lasate când ies din tara pe la Nadlac. Astfel, vom sti unde se opreste, daca a lasat marfa în România sau daca au facut doar tranzit. Avem informatii ca ei declara ca sunt în tranzit si varsa toata marfa în România’, a spus Irimescu.

Acesta a subliniat ca România produce suficient pentru acoperirea consumului national de legume, desi produsele românesti nu ajung la piata din cauza acestor importuri care vin din Turcia.

‘Aceste importuri îmi omoara producatorul pentru ca multe vin cu preturi foarte joase sau ajung de pe piata neagra. Acum este plin sezon si desi noi producem legume suficiente peste consumul national, produsele noastre nu au loc din cauza marfii care intra pe alte canale. Desi nu avem cifre exacte se vorbeste ca evaziunea la legume si fructe ajunge la 62%. Sper sa avem cât mai rapid un raspuns favorabil de la ministere pentru ca ministrul Agriculturii a prezentat deja o nota în sensul acesta în Guvern si sper sa se aprobe cât mai rapid’, a spus Irimescu.

Anul trecut, pâna la finele lunii august, au fost importante produse alimentare de 72 de milioane de euro.

Potrivit informatiilor furnizate în piata, evaziunea din domeniu ajunge la 2 miliarde de euro.

În 2011, în România, au fost importate oficial 200.000 de tone de legume si 350.000 de tone de fructe. Tot în 2011, din cele aproape 25.000 de TIR-uri care au intrat prin vamile românesti, doar 48 au fost confiscate. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie