In 2014, Autoritatea Bancara Europeana, va supune bancile europene unor noi teste de stres

 

Autoritatea Bancara Europeana (EBA) va supune bancile europene la o noua runda de teste de stres în al doilea trimestru al anului urmator, dupa ce Banca Central Europeana îsi va finaliza propria analiza asupra bilanturilor bancilor pe care le va superviza direct, a declarat vineri Joerg Asmussen, membru în boardul executiv al BCE, transmite Reuters.

Uniunea bancara europeanaBCE urmeaza sa preia anul viitor supervizarea bancilor europene, primul pas spre crearea asa-numitei uniuni bancare. Luând cuvântul la o reuniune a bancilor europene de economii, care a avut loc vineri la Berlin, Joerg Asmussen a atras atentia asupra importantei acestui proiect pentru politica monetara.

Asmussen a reiterat ca în primul trimestru al anului urmator BCE va derula o analiza asupra calitatii activelor si bilanturilor pentru cele aproximativ 130 de banci din zona euro pe care le va superviza în mod direct. ‘Rezultatele acestei revizuiri vor fi incluse în testele generale de stres care vor fi derulate de EBA, în colaborare cu BCE, în al doilea trimestru al anului urmator’, a spus Joerg Asmussen. Acesta a subliniat ca BCE vrea ca analiza sa sa fie cât mai riguros posibila, pentru a se asigura ca mecanismul unic de supervizare va avea credibilitate pe piata.

Potrivit ultimelor teste de stres derulate de Autoritatea Bancara Europeana (EBA), la finele lui 2011, bancile europene ar fi trebuit sa-si majoreze capitalul cu 114,7 miliarde euro. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie