Seful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost retinut

 

Procurorul sef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, Dumitru Cristudor, a fost retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita si favorizarea infractorului, urmând a fi prezentat la Înalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

CatuseEl este acuzat ca a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscala într-un dosar aflat pe rolul autoritatilor judiciare germane.

Având în vedere calitatea de procuror a lui Cristudor, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviintat retinerea, respectiv arestarea preventiva a acestuia.

Fata de învinuita Monica Andronache procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru 30 de zile.

În acelasi dosar este acuzat omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mita si favorizarea infractorului, si Monica Andronache, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita si favorizarea infractorului.

Din rezolutia de începere a urmaririi penale întocmite de procurori a rezultat ca, din 11 februarie si pâna în prezent, învinuitul Cristudor, în calitatea sa de procuror, împreuna cu învinuitii Taifas si Andronache, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscala, într-un dosar aflat pe rolul autoritatilor judiciare germane, astfel încât acestea sa distruga si sa ascunda documente si obiecte compromitatoare ce ar fi putut constitui mijloace de proba, zadarnicind astfel urmarirea penala si, implicit, lipsind de finalitate activitatile de perchezitie dispuse de autoritatile judiciare germane pe teritoriul României.

„Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autoritatile germane pentru evaziune fiscala a constat în înstiintarea cu privire la data efectuarii perchezitiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a parasi teritoriul tarii, suportarea costurilor asistentei juridice. În 23 mai si 1 iunie, în schimbul efectuarii unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, si anume neadoptarea unor masuri de protectie minimale care sa asigure conspirativitatea activitatilor de perchezitie ce urmau a fi efectuate de autoritatile judiciare germane în municipiul Slobozia, în perioada 3 – 5 iunie, magistratul Cristudor Dumitru a primit de la Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul lui Andronache Monica, materiale de constructie si amenajarea spatiului, în valoare totala de 5.354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea unui imobil apartinând unei societati comerciale la care asociat este fiul magistratului”, precizeaza DNA. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie