Lucian Duta sustine ca nu este urmarit penal

 

Democrat-liberalul Lucian Duta sustine ca nu exista niciun fel de începere a urmaririi penale de catre Directia Nationala Anticoruptie pe numele sau.

Lucian Duta„Exista o plângere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta în legatura cu activitatea CNAS, o plângere care se afla în analiza. În concluzie, nu sunt cercetat penal, nu s-a început niciun fel de urmarire penala pe numele meu”, se arata într-un comunicat de presa remis joi AGERPRES de Lucian Duta.

El îi adreseaza o întrebare publica premierului: „De ce va este frica de Lucian Duta, domnule Victor Ponta? Pentru ca nu cumva, revenind în CNAS, sa descopar fraude, deturnari de fonduri si proiecte blocate în ultimul an, toate afectând grav sistemul de sanatate, implicit oamenii?”.

Primul-ministru Victor Ponta considera ca exista câteva probleme de fond privind numirea lui Lucian Duta în Consiliul de Administratie al CNAS iar „revenirea unei persoane cercetate penal în legatura cu activitatea CNAS reprezinta o situatie de natura sa împiedice buna functionare a institutiei”, se arata într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit acestuia, faptul ca nu a fost publicata în Monitorul Oficial numirea lui Lucian Duta în Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si faptul ca acesta este cercetat de DNA constituie „problemele de fond” sesizate de premierul Victor Ponta în acest caz.

Locul reprezentantului Administratiei Prezidentiale în Consiliul de Administratie al CNAS a fost neocupat timp de opt luni. Dupa ce, în luna octombrie 2012, prof. dr. Monica Pop a fost numita pe aceasta pozitie prin decret prezidential (publicat în Monitorul Oficial), la numai o luna, locul a ramas vacant prin demisia acesteia, din motive de incompatibilitate cu functia de director al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, aminteste Executivul.

„În cazul desemnarii doctorului Lucian Duta, numirea a fost transmisa catre Presedintele CNAS printr-o simpla adresa semnata de consilierul prezidential Virgil Paunescu (fost presedinte CNAS), nefiind publicat niciun decret prezidential în Monitorul Oficial”, subliniaza sursa. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie