Austriecii sunt interesati de proiectele din Romania, dezvoltate in regim de parteneriat public-privat

 

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, s-a întâlnit cu un grup de investitori austrieci interesati de proiectele ce vor fi dezvoltate în regim de parteneriat public-privat (PPP) în România.

dan sovaPotrivit unui comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, delegatia austriaca a fost formata din reprezentanti ai unui grup specializat în servicii financiare care activeaza la nivel mondial si ai unei companii interesate de dezvoltarea de proiecte de parteneriat public – privat în domeniul sanatatii.

Dan Sova a prezentat delegatiei austriece proiectele ce urmeaza a fi demarate în acest sistem si a punctat disponibilitatea Guvernului în a-si oferi ajutorul pentru investitorii straini ce se vor implica în realizarea unor astfel de proiecte complexe în România.

‘Guvernul României a initiat o noua lege a PPP special pentru a încuraja investitorii straini sa se implice cu succes în dezvoltarea proiectelor de anvergura ce sunt si vor fi dezvoltate în România’ a declarat Sova.

Partea a doua a discutiei a fost axata pe posibilitatea dezvoltarii pe proiecte public – private în domeniul medical românesc. Astfel, demnitarul român a explicat membrilor delegatiei din Austria avantajele dezvoltarii unor astfel de parteneriate, în special, în centrele universitare cu traditie din România, cum ar fi Iasi, Cluj si Brasov.

Companiile austriece au investit în România, pâna în 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentând 18% din totalul investitiilor straine directe. Cifra plaseaza Austria pe locul doi în topul investitiilor straine în România, dupa Olanda. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie