Austeritatea nu va rezolva de una singura criza zonei euro

 

Criza zonei euro nu va fi rezolvata doar prin austeritate, a spus miercuri, 12 iunie, deputatilor europeni, presedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva.

ueIn discursul sau, dumnealui a aratat ca politicile de austeritate UE contrasteaza cu masurile altor blocuri ale economiei mondiale si ca atat Comisia cat si Parlamentul au aratat ca prioritatea Uniunii trebuie sa fie cresterea.

„Aceasta criza a aratat o slabiciune serioasa a Uniunii. Pe langa reactia lenta la criza euro, cel mai mare esec al UE a fost si inca este ca nu face indeajuns de mult pentru a promova cresterea economica si crearea de locuri de munca“, a spus domnul Cavaco Silva.

Dumnealui a amintit deputatilor europeni ca Portugalia a facut eforturi importante, aratand insa ca rata somajului este dramatica: 17,7% in general si 42% in randul tinerilor.

Bugetul pe termen lung

„Impartasesc frustrarea multora din acest Parlament pentru lipsa de ambitie a Consiliului European. Cu toate acestea, in conditiile actuale, sfatul meu este sa se lucreze catre un acord rapid in negocieri“, a mai spus presedintele portughez despre bugetul UE pe termen lung.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a multumit domnului Cavaco Silva pentru solidaritatea sa cu Parlamentul European in ceea ce priveste cadrul financiar multianual al Uniunii. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie