Taxa radio-tv: Daniel Fenechiu considera incorect faptul ca populatia plateste de doua ori acelasi serviciu

 

Grupul PP-DD din Camera Deputatilor a solicitat eliminarea taxei radio-tv, pentru ca nu este corect fata de cetateni sa plateasca taxa de doua ori, a declarat joi deputatul Daniel Fenechiu, care a subliniat ca nu este un demers împotriva radioului sau televiziunii publice.

Televiziunea Romana„Unii au interpretat demersul nostru ca fiind un demers împotriva radioului si televiziunii publice, nici vorba de asa ceva. Exista o alta problema si este ca cetateanul plateste de doua ori acelasi serviciu, pentru ca serviciul tv este platit atât pe factura de electricitate, cât si pe abonamentul de cablu. Motivul pentru care am solicitat eliminarea taxei radio-tv este pentru ca nu este corect ca românii sa plateasca de doua ori acelasi serviciu, pentru a obliga guvernantii sa gaseasca o solutie corecta în ceea ce priveste aceasta problema”, a spus Fenechiu într-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului.

Întrebat daca mai are vreo sansa proiectul de lege privind eliminarea taxei dupa ce a primit raport de respingere din partea Comisiei de cultura, el a raspuns ca „lucrurile nu sunt jucate”.

„În plen pot fi surprize. Faptul ca românul plateste de doua ori un serviciu este un lucru indiscutabil. E o problema de principiu. Nu este o problema PP-DD versus TVR. Nu e normal sa platesc un serviciu de doua ori”, a conchis Fenechiu.

Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa a Camerei Deputatilor a acordat marti raport de respingere propunerii legislative pentru eliminarea taxei pentru serviciile publice de radio si televiziune, initiativa a unui grup de deputati PP-DD si UDMR.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Române de Radiodifuziune si Societatii Române de Televiziune va intra, cu raportul primit în Comisia pentru cultura, în dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, ca prim for sesizat. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie