Guvernul va aloca sume din Fondul de Interventie pentru lucrari la diguri

 

Guvernul va aloca sume din Fondul de Interventie pentru lucrari necesare la diguri, a anuntat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul sedintei de Guvern.

ponta in sedinta de guvern1„Înteleg ca nu sunt lucruri foarte grave, cel putin legate de Dunare, dar vremea este în continuare asa cum este si as vrea sa facem ca si pâna acum. Cât mai multa pregatire înainte, cu atât mai mici sunt efectele sau cu atât mai putin rele sunt urmarile. Astazi o sa mai alocam niste bani din Fondul de interventie pentru lucrari la digurile necesare”, a precizat primul ministru.

Premierul a adaugat însa ca, dincolo de sumele alocate pentru refacerea digurilor, este foarte importanta organizarea eficienta. El a mentionat ca mai sunt câteva zile în care se vor înregistra precipitatii, fenomene favorabile agriculturii, dar mai putin avantajoase din alte puncte de vedere.

„Fata de situatia din alte tari europene, trebuie sa îi multumim lui Dumnezeu, la noi a fost mult mai putin rau, dar si organizarea buna ne ajuta sa scapam de necazuri”, a spus el.

Victor Ponta a multumit vicepremierului Liviu Dragnea, ministrilor si autoritatilor cu atributii în domeniu pentru faptul ca în aceste zile s-au organizat si au luat masurile necesare. El le-a cerut ca si în continuare sa fie vigilenti si sa trateze cu maxima atentie aceasta chestiune.

Premierul Victor Ponta a cerut în urma cu doua zile, în cadrul comandamentului convocat pentru combaterea efectelor inundatiilor, ca autoritatile sa ia toate masurile de preventie, chiar daca specialistii anunta ca Dunarea nu va depasi cota de inundatie.

Totodata, el a cerut ca pâna miercuri, la sedinta de Guvern, ministrii de resort sa îl anunte în legatura cu eventualele investitii sau modificari ce trebuie realizate.

Tot la momentul respectiv, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca se pare ca nivelul Dunarii nu va depasi cota de inundatii, dar a adaugat ca toate structurile regionale de la Apele Române trebuie sa monitorizeze „fiecare bucatica” de dig. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie