1.000 de autovehicule înmatriculate în România rechemate in service de Kia, pentru probleme la pedala de frâna

 

Kia Romauto, distribuitor oficial al marcii Kia în România, lanseaza campania de rechemare în service a patru modele de autovehicule înmatriculate în România pentru remedierea unor probleme aparute la pedala de frâna.

kia logoPotrivit reprezentantului marcii sud-coreene, este vorba despre modelele Kia Sportage (2007-2010), Kia Sorento (2007-2011), Kia Soul (2010-2011) si Kia Carnival (2006-2007), în total urmând sa fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule înmatriculate în România.

‘La autoturismele afectate pot aparea urmatoarele disfunctionalitati datorita operarii cu intermitente a contactorului pedalei de frâna: nu se aprind sau ramân aprinse stopurile de frâna. În functie de dotarile autovehiculelor, mai pot aparea urmatoarele simptome: martor ESC aprins, functionarea sistemului Cruise Control defectuoasa, nefunctionarea butonului START, imposibilitatea de a misca schimbatorul de viteze din P la cutiile de viteze automate’, se arata într-un comunicat de presa al distribuitorului local.

Compania mentioneaza faptul ca, la nivel european, nu s-au semnalat accidente din cauza defectarii contactorului pedalei de frâna.

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation /KMC/, fara a fi implicati din punct de vedere financiar clientii. Începând din iunie, acestia vor fi informati prin scrisori recomandate sa se prezinte la cel mai apropiat service autorizat Kia. Operatia de înlocuire a contactorului dureaza maximum 45 de minute în functie de model, precizeaza Kia Romauto.

Kia a fost fondata în anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual, sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule în noua unitati de productie construite în cinci tari, de unde sunt comercializate în aproximativ 150 de tari de pe glob.

Compania are peste 47.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 42 de miliarde de dolari.

Pe piata din România, pâna la finele lunii aprilie a acestui an, se comercializasera 248 de autoturisme si autovehicule usoare Kia, în crestere cu 67,5%, comparativ cu martie. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie