Revizuirea Constitutiei: Seful statului va avea mandat de patru ani

 

Luni, 10 iunie 2013, membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei au adoptat amendamentul potrivit caruia mandatul presedintelui tarii a fost readus la patru ani, iar acesta va fi definit drept “sef al statului”.

ConstitutiaAstfel, a fost modificat articolul 83, alineatul 1 din Constitutia Romaniei, care prevedea ca “mandatul presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului”.

In noua sa forma, alineatul respectiv din articolul 83 devine “mandatul presedintelui Romaniei este de 4 ani si se exercita de la data depunerii juramantului”.

De asemenea, a fost adus un amendament si alineatului 1 din art. 80, care prevedea ca “presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”.

Dupa modificarea Legii fundamentale, articolul respectiv va prevedea ca “presedintele Romaniei este seful statului, reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie