Presedintele companiei Orange a fost arestat in ancheta care o vizeaza pe Christine Lagarde

 

Stéphane Richard, Presedintele Consiliului de administratie al companiei de telecomunicatii Orange, fost sef de cabinet al lui Christine Lagarde la Ministerul francez al Economiei, a fost arestat preventiv, ieri, în dosarul privind arbitrajul controversat care a pus capat litigiului dintre Bernard Tapie si Credit Lyonnais în 2008.

OrangeLa rândul sau, directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, este anchetata în legatura cu despagubirile acordate de stat omului de afaceri Bernard Tapie.

Lagarde a dat asigurari ca nu au existat „ordine, indicatii sau presiuni” ale Guvernului pentru a ajunge la arbitraj.

Arbitrajul i-a permis lui Tapie sa obtina în 2008 indemnizatii în valoare de 403 milioane de euro.

FMI a anuntat în luna mai ca va continua sa aiba încredere în Christine Lagarde: „Board-ul FMI a fost informat în acest caz, în special în legatura cu audierile care au avut loc recent în fata Curtii de Justitie a Republicii din Paris, si îsi reafirma încrederea în capacitatea directorului general de a-si îndeplinii cu eficacitate atributiile”.

Cazul se refera la o decizie luata de Lagarde în 2007, pe vremea când era ministru al Economiei, de a regla prin arbitraj litigiul dintre Tapie, apropiat al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, si banca Credit Lyonnais, în urma vânzarii catre aceasta a unei participatii detinute de omul de afaceri la Adidas. În urma arbitrajului, Tapie, care a sustinut ca a fost dezavantajat, a primit despagubiri de peste 400 de milioane de euro.

Conducerea FMI avea cunostinta de acest caz atunci când Lagarde a fost numita la conducerea institutiei. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie