Vizita expertilor privind implementarea Conventiei ONU impotriva Coruptiei, s-a incheiat

 

În perioada 4-6 iunie 2013 a avut loc, la Bucuresti, misiunea echipei de evaluare privind implementarea Conventiei ONU împotriva Coruptiei. Echipa a fost formata din reprezentanti ai Frantei, Estoniei si ai Biroului Natiunilor Unite împotriva Drogurilor si a Criminalitatii, potrivit unui comunicat al MJ.

ministerul justitiei1Vizita s-a axat pe discutarea aspectelor teoretice si practice referitoare la implementarea capitolelor III Incriminari si aplicarea legii si IV Cooperarea Internationala.

Ca urmare a misiunii de evaluare, expertii vor elabora un raport ce va fi dat publicitatii în a doua jumatate a anului 2013. Raportul va identifica eventualele lacune în implementarea teoretica si practica a Conventiei, dar si cele mai bune practici, care vor fi diseminate la nivelul organizatiei.

Implementarea Conventiei de catre statele parti este evaluata în doua cicluri succesive de câte cinci ani fiecare. În cadrul acestui sistem, fiecare stat parte la Conventie va examina si va fi la rândul sau examinat o data la fiecare cinci ani, România fiind programata pentru 2012-2013, pe baza unui chestionar de autoevaluare si a vizitei de evaluare.

Pentru pregatirea acestei evaluari, Ministerul Justitiei a derulat, cu sprijinul tehnic si financiar al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, exercitiul de autoevaluare cu privire la implementarea în România a întregii Conventii ONU împotriva Coruptiei, obiectivul acestui parteneriat fiind de a consolida capacitatea Ministerului Justitiei pentru realizarea autoevaluarii.juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie