Tribunalul Arges a decis ca Cristian Cioaca sa ramana in arest preventiv

 

Tribunalul Arges a decis, luni, mentinerea arestarii preventive în cazul fostului politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

cristian cioacaInstanta a hotarât, dupa rejudecarea cauzei, ca exista motive întemeiate pentru ca inculpatul sa ramâna în arest preventiv. Decizia Tribunalului Arges nu este definitiva, putând fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Cristian Cioaca a afirmat luni, în fata judecatorului, ca acuzatia de omor formulata împotriva lui este „o aberatie juridica”.

„Nu am savârsit nicio fapta penala în toata existenta mea, cu atât mai putin aceasta aberatie juridica”, a spus Cioaca în fata instantei. El i-a acuzat pe procurorii care au instrumentat cazul ca, prin intermediul mass-media, au încercat sa induca în spatiul public ideea vinovatiei sale.

Procurorul de sedinta a sustinut ca mentinerea arestarii preventive se impune, deoarece inculpatul prezinta pericol public, fapta de care este acuzat este una foarte grava, iar instanta de fond nu a finalizat audierea tuturor martorilor din dosar.

Avocata Maria Vasii, care îl reprezinta pe Cioaca, a cerut, în schimb, revocarea arestarii preventive, pe motiv ca temeiurile legale care au stat la baza luarii acestei masuri nu mai exista.

„Aceasta acuzatie grava, de omor, nu poate fi sustinuta doar prin banuieli. (…) Sa întrebam Parchetul cum sustine rezonabil acuzatiile, în lipsa oricaror dovezi”, a spus avocata apararii.

Ea a mai sustinut ca nu exista risc de recidiva din partea clientului sau si nici riscul ca acesta sa se sustraga procedurilor penale.

Avocata Crina Radu, care reprezinta interesele partilor civile Emilia Ghinescu si Robert Ghinescu, mama si, respectiv, fratele Elodiei, a cerut sa ia si ea cuvântul, însa judecatorul de sedinta i-a respins solicitarea, motivând ca legea nu-i permite sa intervina pe mentinerea arestarii preventive.

Curtea de Apel Pitesti a decis, pe 31 mai, sa trimita spre rejudecare la Tribunalul Arges cauza privind starea de arest preventiv.

„Admite recursul declarat de inculpatul Cioaca Constantin Cristian, împotriva încheierii (…) pronuntata de Tribunalul Arges (…). Caseaza în parte încheierea atacata si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta de fond, în ceea ce priveste starea de arest a inculpatului”, se arata în solutia pronuntata de completul de trei judecatori.

Tribunalul Arges a dispus, pe 28 mai, mentinerea masurii arestarii preventive în cazul lui Cristian Cioaca, urmatorul termen pe fond în dosarul de omor fiind stabilit pentru data de 25 iunie.

Cristian Cioaca este încarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru savârsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioaca se afla în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie