CV-ul Europass s-a modificat. Vezi noul format

 

CV-ul Europass este documentul de baza al Portofoliului personal de documente pe care cetatenii il pot folosi pentru a-si face cunoscute calificarile si competentele in Europa. Acest tip de CV inlocuieste CV-ul european, lansat in 2002. Recent, modelul documentului a fost modificat, potrivit anuntului facut de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

cvEuropass este portofoliu personal de documente pe care cetatenii il pot folosi pentru a-si face cunoscute calificarile si competentele in Europa, in vederea facilitarii accesului pe piata muncii sau al accesului la programe de educatie si formare. Nu este vorba de un instrument de validare sau recunoastere oficiala a competentelor si calificarilor, ci de o platforma comuna de prezentare a acestora, care faciliteaza recunoasterea lor la nivel european.

Portofoliul Europass cuprinde cinci documente:
1. Curriculum Vitae
2. Pasaportul lingvistic
3. Suplimentul la certificatul profesional
4. Suplimentul la diploma de licenta
5. Documentul de mobilitate

Toate documentele Europass se elibereaza gratuit si pot fi utilizate de oricine indiferent de nivel si domeniu de activitate pentru a facilita accesul pe piata muncii si la programe de formare. Documentele sunt, de asemenea, utile pentru a avea o imagine mai clara cu privire la cunostintele, calificarile si competentele dvs., pentru organizarea propriului parcurs de dezvoltare si formare.

CV-ul Europass este documentul de baza al Portofoliului si ofera un cadru comun de descriere a competentelor si calificarilor. El inlocuieste CV-ul european, lansat in 2002.

CV-ul poate fi completat in urmatoarele moduri:

  • Descarcati formularul de CV Europass si il completati ulterior. Formularul este disponibil in format Word sau PDF. De asemenea, puteti descarca instructiuni de completare si exemple de formulare completate.
  • Utilizati interfata online de completare, dupa care puteti genera CV-ul ca document Word, PDF sau XML. Interfata ofera instructiuni de completare si exemple.
  • Puteti modifica sau actualiza online CV-ul dvs. Europass (in format XML sau PDF+XML). Odata ce incarcati CV-ul in interfata online de pe portalul Europass, puteti modifica sau completa orice sectiune a documentului.

Recent, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca a anuntat, pe site-ul propriu, ca formatul de CV Europass a fost actualizat, noile modele putand fi vizulizate in fisierele atasate.

Mai multe detalii despre CV-ul Europass sunt disponibile in sectiunea dedicata de pe site-ul Comisiei Europene, AICI, fie pe site-ul Centrului National Europass, AICI. avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie