Articolul referitor la combaterea traseismului politic va rezolva doar jumatatea problemei – Victor Ponta

 

Articolul referitor la combaterea traseismului politic va fi rediscutat si votat în comisia de revizuire a Constitutiei la începutul saptamânii viitoare, a afirmat premierul Victor Ponta vineri seara, la România TV.

parlamentari in picioare„A aparut o chestie ca nu s-a votat, ca nu am aplicat… Se voteaza, luni sau marti se voteaza. Aici a fost o mica confuzie între propunerea facuta de Forumul Constitutional, (…) care spunea ca fiecare parlamentar care îsi schimba partidul e supus unei proceduri (…), un fel de rechemare de catre cei din colegiul în care l-au votat. Problema era urmatoarea, daca nu avem alegeri în colegiu, cine îl revoca? Asa încât luni, marti, când se reia acest articol, domnul Chiuariu a spus foarte clar ca se rediscuta, votam formula aceea în care cel care îsi da demisia din partid îsi pierde automat mandatul. Este însa o formula care nu va acoperi toate cazurile”, a declarat premierul.

El a explicat ca articolul nu va acoperi toate situatiile de traseism, dând ca exemplu cazurile unor primari, care au refuzat sa-si dea demisia din partid si au cerut sa fie dati afara, pentru ca astfel nu-si mai pierdeau mandatul.

„Votam aceasta formula în care cel care îsi schimba partidul (…) îsi pierde mandatul. Asta o votam în mod sigur. (…) Vom vota si acoperim partea cu demisia. (…) Dar nu vom acoperi situatia cu cei care voteaza împotriva. Dar tot e bine, e o jumatate de pas, nu e un pas întreg”, a spus Victor Ponta.

Principalul avantaj al introducerii acestui articol va fi, în opinia premierului, faptul ca nu vor mai putea constitui grupuri parlamentare partidele care nu au participat la alegeri. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie