Legea privind functionarea Agentiei Domeniilor Statului(ADS) va fi modificata

 

Guvernul va modifica, prin ordonanta de urgenta, Legea privind functionarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS), iar noul act normativ va rezolva problema liberalizarii pietei funciare, a declarat joi, la Iasi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

terenuri fondul funciarPotrivit acestuia, noul act normativ va prevedea posibilitatea ca statul, vecinii sau arendasii terenurilor sa aiba dreptul de preemptiune la cumpararea terenurilor.  „Noua lege a ADS va rezolva doua probleme. În primul rând, va asigura competitivitatea fermierului român, dându-i sansa fie vecinului, fie arendasului sau statului sa aiba dreptul de preemptiune. Pe de alta parte, ADS va administra capitalul funciar pe care îl are si va reglementa piata funciara“, a afirmat Daniel Constantin. El sustine ca noul act normativ va crea cadrul pentru ca ADS sa avizeze orice vânzare sau schimb de teren, dar si sa participe la procesul de comasare a terenurilor.

„ADS trebuie sa aiba rolul de a interveni pe piata funciara. Sa cumpere suprafete mici si sa vânda suprafete mari. Cu alte cuvinte, sa ajute la procesul de comasare. Sa cumpere parcele de doua, trei, cinci sau zece hectare si sa vânda 100 de hectare, cel putin“, a adaugat ministrul Agriculturii, citat de Agerpres.

Daniel Constantin a spus ca fermierii vor fi sustinuti financiar pentru cumpararea terenurilor, prin acordarea unor credite avantajoase, garantate de stat. A.T. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie