Investitorii, idemnati de seful Templeton Emerging Markets Group sa caute profit pe piata din Romania

 

Pietele de frontiera din Europa de Est, cum ar fi România, ofera cea mai buna valoare existenta, a declarat vineri la Varsovia presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, într-un interviu acordat CNBC.

Mark Mobius1‘Pietele de frontiera, care includ unele tari din Europa de Est, cum ar fi România – cum am avut Slovenia si Slovacia, toate aceste tari sunt foarte interesante din punctul de vedere privind piata de frontiera. Si desigur si Africa, unde se întâmpla multe lucruri, datorita cresterii’, a afirmat Mobius. Aceasta a adaugat ca pe pietele mai dezvoltate din Europa de Est, cum ar fi Polonia, cresterea a încetinit, din cauza efectelor recesiunii cu care se confrunta zona euro.

‘Mergând mai departe, cred ca aceste state se redreseaza foarte bine. Multe din sentimentele negative privind economia si pietele au fost ca rezultat a aceea ce s-a întâmplat în Europa Occidentala. Cred ca încrederea se va schimba si nu uitati, aceste state înca trec printr-un proces important de reforma, care nu s-a încheiat’, sustine seful Templeton Emerging Markets Group.

Acesta a subliniat si oportunitatile pe care le ofera Rusia, care este ‘într-adevar o enigma acum, deoarece este atât de ieftina din punctul de vedere al valorii estimate si este extrem de tentanta. În acelasi timp, vrem sa vedem niste îmbunatatiri în guvernanta corporativa. Acum, daca asta se întâmpla, si cred ca se va întâmpla exista o oportunitate semnificativa în Rusia’, a declarat Mobius.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou în Bucuresti în mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzând 6 specialisti locali în investitii sprijiniti de cei peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie