Cu sau fara studii juridice?

 

Azi m-a abordat un coleg cu urmatoarea intrebare: ” As dori sa-mi spuneti daca incepand cu luna septembrie se modifica legislatia cu privire la autorizarea mediatorilor de catre Consiliul de Mediere, in sensul in care doar daca ai studii juridice mai poti deveni mediator. Si ce se intimpla cu cei care sunt deja mediatori si nu au studii juridice?”
Semn de intrebareAm fost tentata sa ii spun ca ar fi ilogica o astfel de modificare, dar m-am oprit. Dupa experintele avute in anul acesta, in care mi-am exersat logica pe hotararile Consiliului de Mediere, am preferat sa ma abtin. Pe moment.
Apoi mi-au venit in minte mici detalii la care nu le-am dat importanta pina acum: organizarea in teritoriu a reprezentantelor CM-vezi organizarea barourilor de avocati-, statul profesiei de mediator(oare ce mai e cu el?) „inspirat” din statutul profesiei de avocat, numarul de avocati membri ai Consiliului de Mediere, modul in care permite Presedintele Consiliului de Mediere sa fie prezentat ca avocat cand reprezinta CM, prezenta Presedintelui doar la evenimentele organizate de partea pe care o reprezinta in consiliu, hartii de emis de mediatori si de trimis la CM-cine se ascunde dupa hartii?-…
Si intrebarea vine firesc:

Se urmareste transformarea medierii intr-un apendice al avocaturii?

Sau se vrea inglobarea ei in avocatura?

Si intrebarea este adresata propriei noastre conduceri, care se presupune ca reprezinta interesele noastre, ale MEDIATORILOR.
Poate ca deja este luata aceasta hotarare, dar nu este publicata pe site- au mai fost cazuri.

Poate a fost publicata, dar a fost stearsa- inainte sa o vedem si noi, cu toate ca se sterg si anunturi care au fost vazute de toata lumea.

Cine poate sti?

Si cine stie nu spune.
Sau spune dupa ce isi infiinteaza propria Facultate de drept, singura care va fi recunoscuta pentru autorizarea ca mediator.

Maria Carmen

Acest articol reprezinta opinia personala exclusiva  a autorului. MediereNet.ro nu îsi asuma reponsabilitatea pentru continutul acestui articol.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie