Procedurile de expropriere vor fi simplificate de Guvern

 

Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes national, judetean si local, a anuntat premierul Victor Ponta. El a exemplificat caautoritatile nu reusesc sa construiasca o „amarâta” de conducta de gaze spre Moldova, deoarece 40 de proprietari nu vor sa fie expropriati.

Guvernul_PontaPremierul a declarat, la începutul sedintei de Guvern de marti, ca Executivul trebuie sa adopte un proiect de lege privind expropierile, masura fiind necesara pentru interconectarea retelelor de gaze cu Republica Moldova, si a aratat, printr-o discutie cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, ca lucrarile sunt îngreunate, deoarece 40 de proprietari dintr-un total de 350 nu accepta sa fie expropriati.

„Mai sunt înca 40 de propietari pe care nu-i convingem, nu, domnul ministru? Nu am reusit sa-i convingem. (…) Am ramas cu 40 care nu vor sa punem conducta spre Moldovaîn nici un fel”, a afirmat premierul.

Ministrul a explicat ca cei 40 de proprietari solicita prea multi bani ca despagubiri pentru a accepta exproprierea.

„O sa adoptam actul normativ, astazi, prin care sa putem sa facem totusi aceste expropieri mai usor, pentru ca vrem sa ne legam de Moldova, sa exportam energie, sa ajutam Moldova sa fie independenta energetic si nu convingem 40 de cetateni. Banuiesc ca sunt tot din Moldovanoastra, de la Iasi spre Ungheni. Nu vor sa ne lase sa facem conducta si încercam sa gasim o varianta legala ca, totusi, sa putem sa facem o amarâta de conducta”, a adaugat Ponta.

În urma cu doua saptamâni, Ponta a anuntat ca autoritatile de la Bucuresti doresc sa finalizeze pâna la sfârsitul acestui an interconectarea retelelor de gaze cu Republica Moldova. D.M. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie