Lovitura de imagine sefului DNA, Laura Codruta Kovesi: Tatal si fostul sot, urmariti de SRI pentru furnizare de date unui ofiter maghiar

 

Ciprian Nastasiu, fostul procuror DIICOT,  da o lovitura de imagine sefului DNA, Codruta Kovesi. Potrivit Lumea justitiei, Nastasiu scrie în cartea  sa „Pradarea României” ca tatal si fostul sot al sefei DNA, Codruta Kovesi, erau urmariti operativ de SRI pentru furnizare de date secrete unui ofiter de informatii maghiar. Din pacate, nici Nastasiu nu este foarte credibil, imaginea sa fiind afectata de fuga lui Omar Hayssam.

Codruta Kovesi 2”Laura Codurta Kovesi a fost numita de presedinte sa îl înlocuiasca pe Ilie Botos în octombrie 2006, în ciuda marturiei prezentate de servicile secrete referitor la sotul si tatal acesteia, Ioan Lascu, conform careia acestia se aflau sub urmarire informativa. Eduard Kovesi are dosar de urmarire informativa la SRI Sibiu din 1995. Eduard Kovesi, conform DUI, a furnizat date si informatii de interes operativ unui ofiter de informatii maghiar, ofiter care în prezent este europarlamentar al statului maghiar. În septembrie 2009, Presedintele Basescu, dupa votul negativ dat de CSM, a numit-o din nou pe Laura Kovesi Procuror General pentru înca trei ani”. Aceste fragmente apar într-o nota de subsol în pagina 108 a cartii ”Pradarea României”.

De mentionat ca aceste informatii nu au fost contracarate sau dezmintite de SRI.

Numita recent la conducerea DNA, Codruta Kovesi si-a început mandatul în forta cu scandalul legat de arestarea directorului Antena 1, Sorin Alexandrescu, pentru un presupus santaj la adresa RCS-RDS, în baza deciziei judecatoarei Elena Zamfir de la Judecatoria Sectorului 1.

Grupul de Investigatii Politice a dat publicitatii declaratia de avere din 2006 a  Codrutei Kovesi, din 2006, în care se mentiona ca fostul ei sot lucra pe atunci ca director la una din reprezentantele RCS-RDS din tara. Crisan Andreescu, dcnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie