Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat amendamentul prin care serviciile publice de radio, de televiziune si agentiile de presa sunt autonome

 

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat miercuri un amendament propus de grupurile parlamentare ale PSD si de Forumul Constitutional prin care serviciile publice de radio, de televiziune si agentiile de presa sunt autonome.

constitutia romanieiÎn actuala Lege fundamentala se prevede ca doar serviciile publice de radio si televiziune sunt autonome, prin amendamentul parlamentarilor PSD fiind incluse si agentiile de presa. De asemenea, amendamentul unanim acceptat prevede ca aceste servicii publice trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si agentii de presa, precum si controlul parlamentar asupra activitatii lor, se reglementeaza prin lege organica.

Articolul care stipula dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi îngradit a ramas neschimbat. Varianta propusa de Forumul Constitutional ca accesul persoanelor la informatii de interes public sa fie garantat a fost respins, liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, subliniind ca garantarea presupune obligatii suplimentare din partea statului pe care nu are posibilitatea sa le asigure.

Totodata, au fost pastrate în Constitutie, în aceeasi forma, articolele care prevad ca dreptul la informatie nu trebuie sa prejudicieze masurile de protectie a tinerilor sau securitatea nationala si ca mijloacele de informare în masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie