Proiectele de mediu din România, sustinute de Printul Charles

 

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a avut luni o scurta întrevedere cu Printul Charles, aflat în vizita în România, si l-a invitat sa i se alature în viitoarele sale proiecte „verzi”, mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Mediului.

printul charlesPrintul Charles a discutat cu Rovana Plumb în timpul vizitei pe care a facut-o la Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti, unde a discutat si cu premierul Victor Ponta.

Cunoscând faptul ca Printul de Wales militeaza de ani pentru agricultura ecologica, Plumb l-a invitat pe acesta sa i se alature în viitoarele sale demersuri si proiecte „verzi”, menite sa promoveze totodata frumusetile si traditiile României, atât in interiorul, dar si în afara tarii, iar mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost de acord, potrivit sursei citate.

În cadrul vizitei la Bucuresti, Printul Charles s-a întâlnit si cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni.

Printul Charles a sosit în România în 30 mai, la Târgu Mures. De acolo, a mers la Miclosoara, în Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost gazduit în noaptea de joi spre vineri. Mostenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, unde a înnoptat la una dintre proprietatile sale. Printul Charles are patru case în satul covasnean Valea Zalanului, ultima cumparata în primavara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnas, Kasleder Jozsef.

Vineri, Printul Charles a vizitat localitatea mureseana Archita, discutând cu seful Consiliului Judetean Mures si cu personalitati medicale despre inventarierea si pastrarea patrimoniului transilvanean, respectiv despre înfiintarea unei clinici în zona.

De asemenea, Printul Charles s-a întâlnit, duminica seara, în satul Valea Zalanului, cu autoritatile locale din judetul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei si despre produse locale.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Precedenta vizita a Printului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localitatile Apold, Daia si Saschiz. La Saschiz, mostenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume – fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantatie de flori a unei fundatii specializate în biodiversitate. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie