Politistii si procurorii din Capitala au ridicat 25 de falsi inspectori OPC

 

25 de falsi inspectori OPC au fost ridicati marti de politistii si procurorii din Capitala. Suspectii faceau controale la diverse firme si apoi cereau mita pentru a nu da amenzi. Falsii inspectori se multumeau si cu produse daca cei controlati nu aveau suficienti bani pentru a acoperi spaga ceruta.

politia romana perchezitiiProcurori din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au efectuat 29 de perchezitii domiciliare, marti, în Capitala, la falsi inspectori ANPC. În urma perchezitiilor au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

În cursul lunii mai 2013, Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti a dispus începerea urmaririi penale fata de 25 de persoane pentru comiterea infractiunilor de înselaciune si uzurpare de calitati oficiale, informeaza Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti.

Activitatea infractionala a gruparii unde au loc perchezitiile a constat, în principal, în inducerea în eroare a agentilor economici de catre învinuiti, care îsi atribuiau falsa calitate de angajati ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. În contextul efectuarii unor controale si sub pretextul identificarii unor presupuse nereguli, învinuitii solicitau acestora sume de bani sau produse. Iulian Tudor, rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie