Platforma pan-europeana impotriva traficului de persoane a fost lansata de Comisia Europeana

 

In cadrul platformei pan-europene impotriva traficului de persoane, inaugurata de Comisia Europeana la Bruxelles, colaboreaza peste 100 de organizatii neguvernamentale.

trafic de persoaneLansarea platformei pan-europene impotriva traficului de persoane are loc in contextul in care, potrivit statisticilor, fenomenul este in continua expansiune, cu tot mai multe victime la nivel european si ar urma sa completeze o directiva in domeniu, din anul 2011.

Potrivit Comisiei, doar noua state, printre care si Romania au transpus normele comunitare in legislatia nationala.

Traficul de fiinte umane in Uniunea Europeana este un fenomen care continua sa se extinda, iar condamnarile pentru autorii unor asemenea fapte sunt tot mai putine.

Asa indica statisticele Comisiei Europene, iar comisarul pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a calificat cele doua aspecte ca fiind alarmante.

Lansarea paltformei europene a societatii civile impotriva traficului de fiinte umane este una dintre actiunile prin care Europa strange randurile in fata acestui fenomen pe care comisarul Malmström l-a numit o forma de sclavie moderna. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie