Judecatoarea Carmen Mladen a fost eliberata din functie de CSM, ca urmare a condamnarii definitive

 

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, marti, eliberarea din functia de judecator a Elenei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a condamnarii definitive pentru savârsirea infractiunii de santaj.

Carmen MladenDocumentatia va fi trimisa la presedintele României pentru a semna decretul de eliberare din magistratura.

În 20 mai, judecatoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost condamnata definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani si sase luni de închisoare cu suspendare pentru savârsirea infractiunii de santaj.

Curtea suprema a respins recursul declarat de judecatoare si a mentinut pedeapsa data de Curtea de Apel Bucuresti în noiembrie 2012.

De asemenea, instanta suprema a redus pedeapsa aplicata lui Ionel Stoian, complicele judecatoarei, de la 2 ani la 1 an si 6 luni închisoare cu suspendare.

Carmen Mladen a fost trimisa în judecata în iulie 2012, în stare de arest preventiv, fiind acuzata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de santaj.

În acelasi dosar a fost deferit justitiei si complicele judecatoarei, Ionel Stoian.

Potrivit DNA, în perioada 28 mai – 12 iunie, Mladen si Stoian au constrâns un barbat, în mod repetat, sa le remita sume de bani, sub amenintarea ca vor da în vileag fapte presupus compromitatoare.

În aceasta modalitate, cei doi au urmarit obtinerea în mod injust a sumei de 5.000 euro de la barbatul respectiv, banii fiind primiti pe 13 iunie de judecatoare.

CSM a încuviintat, pe 13 iunie, masura retinerii si arestarii preventive a judecatoarei Carmen Mladen.

Presa locala a publicat fotografii cu judecatoarea Carmen Mladen coborând din masina unui interlop din Craiova, Ion Ilie, zis ‘Ilie Puscarie’, fost subofiter la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova.

Întâlnirea dintre interlop si judecatoare ar fi avut loc în data de 14 februarie 2006, cu o zi înainte ca Mladen sa se pronunte asupra recursului înaintat de un lichidator judiciar împotriva unei tranzactii al carei beneficiar era ‘Ilie Puscarie’.

În 2011, Carmen Mladen, în calitate de candidat pentru un post la Sectia Comercial din cadrul Curtii Supreme de Justitie, le-a declarat membrilor CSM ca dosarul în care era implicat Ion Ilie a fost solutionat corect iar fotografiile aparute în presa erau falsificate. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie