Institutul National de Statistica va anunta pe 4 iulie, rezultatele finale ale recensamantului din 2011

 

Institutul National de Statistica (INS) va anunta în 4 iulie rezultatele finale privind populatia ale recensamântului care a avut loc în 2011, iar cele privind locuintele vor fi facute publice în septembrie-octombrie, a anuntat, marti, presedintele institutiei, Tudorel Andrei.

Multime de oameni„Acest decalaj provine din faptul ca rezultatele finale trebuiau anuntate în octombrie, conform calendarului. Noi am facut eforturi pentru a anunta rezultatele în iulie, cu câteva luni înainte”, a declarat Tudorel Andrei.

Presedintele INS anunta, în 13 martie, ca rezultatele finale privind Recensamântul efectuat în 2011 vor fi prezentate în iulie, cu trei luni mai devreme decât termenul initial, iar datele vor fi analizate si discutate cu o comisie de experti.

El preciza ca datele complete privind recensamântul vor fi publicate în 2014.

Recensamântul Populatiei si Locuintelor a avut loc în perioada 20-31 octombrie 2011.

Potrivit rezultatelor preliminare ale Recensamântului Populatiei si al Locuintelor 2011, anuntate în august 2012, populatia stabila a României este de 19.043.767 de persoane, cetateni români si straini cu domiciliul sau resedinta în România, dintre care 9.764.011, respectiv 51,3%, sunt femei.

Eurostat a fixat pentru recensamântul din 2011 un termen de furnizare a datelor finale de 27 de luni, ceea ce echivaleaza cu începutul anului 2014.

Recensamântul a fost puternic politizat înca de la faza de culegere a datelor, când opozitia din 2011 a boicotat procesul, reclamând ca datele solicitate de statisticieni ar urma sa fie utilizate în scop electoral.

Ulterior, rezultatele recensamântului au capatat o importanta politica mult mai dramatica, miza fiind validarea referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu. La acel moment, mai multi politicieni au acuzat INS ca ar tergiversat finalizarea referendumului.

La sfârsitul anului trecut, INS a anuntat o ajustare semnificativa a datelor privind PIB pentru 2011, cu un minus de 20 de miliarde lei, care a stârnit o reactie dura din partea Guvernului, finalizata prin decizia premierului Victor Ponta de a-l demite pe presedintele de atunci al institutului, Vergil Voineagu. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie