Tribunalul Bucuresti va judeca pe 6 iunie recursul sefului Antena Group

 

Tribunalul Bucuresti va judeca pe 6 iunie recursul declarat de seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, arestat în urma cu trei zile pentru ca a santajat un administrator de la RCS/RDS.

sorin alexandrescuVineri, Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de savârsirea infractiunii de santaj.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS/RDS, ca va începe o campanie media compromitatoare împotriva acestuia, daca nu semneaza în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinând Antena TV Group.

„(… ) în intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintând-o cu darea în vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. În aceasta modalitate, cel în cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinând Antena TV Group SA în conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat”, sustine DNA.

„Inculpatul s-a folosit de functia importanta pe care o detine în cadrul grupului Intact Publishing, aflându-se în pozitia de a exercita o mare influenta asupra opiniei publice, pentru a obtine beneficii materiale, valoarea folosului urmarit de inculpat fiind extrem de ridicata. Instanta retine ca inculpatul a exercitat acte diferite si variate de presiune asupra partii vatamate, menite sa amplifice starea de temere a acesteia, în scopul de a obtine perfectarea unui contract în conditii avantajoase. Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele faptului ca este conducatorul unui important trust media, întelegând sa valorifice informatiile obtinute în aceasta calitate, în interesul sau si al companiei pe care o conduce, îngradind libertatea psihica a partii vatamate”, se arata în decizia judecatorilor.

În plus, judecatorii arata ca Sorin Alexandrescu, beneficiind de pozitia sa, „a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra opiniei publice, folosindu-se de acesta pentru desfasurarea unor activitati ce intra în sfera ilicitului penal”. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie