Generali Romania si-a propus o stagnare a afacerilor in acest an

 

Generali România estimeaza pentru acest an o stagnare a afacerilor la circa 432 milioane lei cât a înregistrat în 2012, obiectivul companiei fiind îmbunatatirea indicatorilor de performanta, pentru a asigura o ‘afacere sanatoasa’ si pe termen lung, a declarat directorul general al companiei, Adrian Marin, citat de Agerpres.

generali romania‘Pentru anul 2013 ne-am propus o stagnare a business-ului la nivelul anului trecut, însa, prioritara pentru noi ramâne îmbunatatirea indicatorilor de performanta ai companiei’, a spus Adrian Marin, mentionând printre acestia: plata rapida a daunelor, profesionalizarea cât mai multor agenti, astfel încât clientul sa fie servisat cât mai bine, îmbunatatirea ratei combinate, a ratei daunei si un control eficient al expunerii companiei la riscurile catastrofale.

El a subliniat ca se va pune accent pe îndeplinirea acestor indicatorii de performanta, care vor asigura ‘o afacere sanatoasa si pe termen lung’. Adrian Marin a mai spus ca politica Generali în Romania este orientata catre dezvoltarea segmentului de asigurari de viata, în special a asigurarilor de grup de tip employee benefits, asigurari generale corporate, asigurari Casco, asigurari de locuinte si asigurari de calatorie în strainatate.

La finalul anului 2012, asigurarile de viata reprezentau 19% din total portofoliu al companiei, asigurarile generale corporate 20%, asigurarile de locuinte 13%, asigurarile Casco 27%, asigurarile RCA 16%, asigurarile de calatorie în strainatate 3%, iar restul de 2% alte tipuri de asigurari.

Generali România a înregistrat în 2012 prime brute subscrise de 432 milioane lei. Defalcat, afacerile pe segmentul de asigurari generale au reprezentat 348 milioane lei, respectiv 84 milioane lei pe segmentul de asigurari de viata. Daunele brute platite de companie anul trecut se ridicau la 293 milioane lei.
Generali România este numele noii companii rezultate din fuziunea Generali Asigurari si Ardaf. Reprezentantii Generali Grup în România si-au anuntat pentru prima data intentia de a uni cele doua companii detinute de grup în februarie 2011.

În prezent, Generali România ocupa pozitia a 8-a în clasamentul de asigurari generale si locul 6 la asigurarile de viata, conform datelor CSA, pentru anul 2012, si are o cota de piata de 5%. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie