Ministrul Sanatatii sta si cugeta sau doar sta?

 

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat sâmbata ca un calcul facut de ministerul pe care îl conduce arata ca e nevoie de investitii de 4 miliarde de euro în infrastructura sistemului sanitar pentru ca aceasta sa ajunga la „un nivel de standard minimal, nu de lux”. Nicolaescu nu are însa habar de unde ar putea fi alocati acesti bani.

eugen nicolaescuMinistrul a spus, raspunzând unei întrebari, ca cea mai mare problema a sistemului sanitar românesc este finantarea, urmata de problema infrastructurii.

„Am facut un calcul. Daca ar trebui sa refacem toata infrastructura din România la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om gasi, nu stiu sa va spun astazi. Deci e o problema foarte complicata, a spus Eugen Nicolaescu, sâmbata, o conferinta de presa la Ploiesti, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca pe locul al treilea într-un top al problemelor din sistemul de sanatate românesc se plaseaza mentalitatea personalului, despre care ministrul spune ca „saraca, este alterata de 70 de ani de compromisuri, de complicitati, de asuprire din partea societatii”.

Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolaescu a mai cugetat: „E atât de subred încât îl tinem cu mâinile sa nu cada, sa nu se surpe”.cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie