4,3 milioane euro din afacerile din România pe T1 pentru Eurobank, banca-mama a Bancpostului

 

Grupul financiar elen Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut în primul trimestru din 2013 un profit net de 4,3 milioane euro din afacerile din România, dupa o pierdere de 10,3 milioane euro în acelasi interval din 2012, arata raportul grupului, publicat vineri.

eurobankVeniturile operationale ale Eurobank în România au fost de primul trimestru de 52,2 milioane euro, iar cheltuielile operationale de 32 milioane de euro. Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârsitul primelor trei luni din acest an la 4,035 miliarde euro, mai arata raportul bancii-mama. Creditele acordate de Eurobank în România au ajuns la 2,902 miliarde euro la finalul primului trimestru, iar depozitele atrase erau de 1,815 miliarde euro.

Bancpost a fost înfiintata la 1 iulie 1991, prin Hotarâre de Guvern, în urma reorganizarii sectorului comunicatiilor si preluarii unei parti a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a României sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii. În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul si-a extins în mod constant prezenta în România. Astfel, în 2009 si-a consolidat pachetul de actiuni în Bancpost la 99%. Totodata, Eurobank a dezvoltat în România un întreg grup financiar, prin înfiintarea sau achizitionarea unui numar de 9 companii românesti care opereaza în diverse domenii, cum ar fi finantare, leasing, private banking, titluri de participare, asigurari, imobiliar etc.

La finele primului trimestru, Eurobank avea în România o retea de 239 unitati de retail si 9 centre dedicate clientilor corporate, arata raportul bancii-mama. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie