Ioan Niculae: Gazul va fi de trei ori mai scump în mai putin de un an de zile. Probabil ca FMI vrea sa falimenteze Romania

 

Omul de afaceri Ioan Niculae, cel mai bogat om din România, a vorbit la „REALITATEA LA RAPORT” despre cresterea pretului gazelor. „Gazul va fi de trei ori mai scump în mai putin de un an de zile”, a spus Niculae.

ioan niculaePotrivit calendarului impus de Fondul Monetar International, consumatorii casnici vor resimti o scumpire a gazelor naturale, de la 1 iulie 2013, cu 8%. Asta nu e tot. În toamna, mai exact, de la 1 octombrie pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste din nou, cu alte 2 procente.

„În ianuarie, pretul la gaz natural din productie româneasca, pretul de furnizor, era de 148 de dolari si vor ca la 1 octombrie 2014 sa ajunga la 382,24 de dolari. Înseamna o crestere de 160%. Scrisorile noastre la FMI si Comisia Europeana au fost foarte linistite, fara a reda dramatismul care a început sa se întâmple în industria româneasca. Noi am încercat sa solicitam o perioada de gratie care e prevazuta în legea 123 din 2012. Raspunsul primit de la FMI este naucitor. Noi vorbim de zeci de mii de locuri de munca care vor disparea într-o perioada foarte scurta de timp, vorbim de industrii întregi care se vor închide, iar dânsii ne raspund cu o formula standard – trebuie sa faceti ca asa vrem noi. Nu îi intereseaza nici influenta pe forta de munca, nici influenta pe bugetul national. Toate aceste pierderi de locuri de munca se vor reflecta în bugetul national”, a spus Niculae.

Niculae a mai declarat ca FMI ar putea falimenta România prin aceste majorari: „Gazul va fi de trei ori mai scump în mai putin de un an de zile. De la 145 va ajunge la aproape 400 de dolari. Cine credeti ca în lumea asta mai poate rezista? Sunt lucruri care tin de absurd. Probabil ca FMI vrea ca urmatoarea tara pe lista de faliment sa fie România”.realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie