Propunere ce vizeaza reducerea cu 6% a accidentelor cauzate de autovehiculele nesigure, votata de deputatii europeni
Deputatii europeni de la comisia pentru transport a Parlamentului European au votat o propunere ce vizeaza reducerea cu 6% a accidentelor cauzate de autovehiculele care nu sunt sigure, din cauza carora mor 2.000 de oameni pe an.
Pachetul legislativ include reguli pentru controlul tehnic, un sistem de inspectie bazat pe riscuri si inregistrarea autovehiculelor.
Masinile mai vechi de patru ani trebuie verificate din doi in doi ani, a spus comisia parlamentara, respingand propunerea Comisiei Europene de testare anuala a autovehiculelor mai vechi de sase ani.
Comisia pentru transport a mai aprobat un sistem de evaluare a riscurilor pentru inspectiile vehiculelor comerciale si a sprijinit regulile pentru ameliorarea coordonarii UE in anularea sau suspendarea inregistrarii autovehiculelor periculoase.
„Noile reguli stabilesc un regim pentru inspectiile tehnice periodice ale autovehiculelor, pe baza standardelor minime pentru a asigura un nivel inalt de siguranta rutiera si protejare a mediului“, ne-a spus eurodeputatul german Werner Kuhn de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), raportor pentru propunerea de testare periodica.
Raportoarea pentru documentele necesare pentru inregistrarea autovehiculelor, Vilja Savisaar-Toomast (Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Estonia), a aratat ca, „daca chiar dorim curatarea drumurilor de vehiculele riscante si ineficiente din punct de vedere ecologic, trebuie sa avem reguli clare si consistente in Europa“, in special atunci cand vehiculele au un proprietar nou sau sunt transferate in alt stat membru.
„Conform Comisiei Europene, numarul deceselor cauzate in accidente de defectele tehnice ar trebui redus la aproximativ 1.100 pe an“, a spus eurodeputata Olga Sehnalova (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Cehia), raportoare pentru inspectiile tehnice.Georgiana Matache, infolegal.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!