Consolidarea supravegherii economice si bugetare la nivelul UE – Regulament

 

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 140 din 27 mai 2013 a fost publicat Regulamentul nr. 472/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 mai 2013 privind consolidarea supravegherii economice si bugetare a statelor membre din zona euro care întâmpina sau care sunt amenintate de dificultati grave în ceea ce priveste stabilitatea lor financiara.

ueRegulamentul se aplica statelor membre care: întâmpina dificultati în privinta stabilitatii financiare sau în privinta soliditatii finantelor lor publice, precum si statelor care solicita sau primesc asistenta financiara din partea unor state membre/terte.

În masura în care se considera necesar, statele membre vizate pot lua, în colaborare cu Comisia si în cooperare cu Banca Centrala Europeana si FMI, masuri destinate consolidarii capacitatii de colectare a veniturilor, dar si masuri pentru combaterea fraudei si evaziunii fiscale.

Regulamentul a fost adoptat la Strasbourg în 21 mai 2013 si intra în vigoare în a treia zi de la data publicarii în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Adina Elena Oprea, juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie