Presedintele Colegiului Medicilor (CMR), Vasile Astarastoae, considera ca societatile de asigurari trebuie obligate sa participe la mediere

 

Presedintele Colegiului Medicilor (CMR), Vasile Astarastoae, a declarat, joi, 23 mai, pentru Agentia de presa r/News, ca saptamâna aceasta va trimite Ministerului Sanatatii raportul expertilor si câteva propuneri cu privire la noua lege a malpraxisului.

Vasile Astarastoae

Vasile Astarastoae

„Este un progres fata de capitolul care era în legea 95 si întroduce aceasta întelegere extrajudiciara si anumite intervale de timp. În principiu suntem de acord. Sunt câteva puncte slabe pe care noi vom face propuneri. În primul rând, lista de experti care sunt desemnati de Ministrul Sanatatii, ministerul nu poate sa desemneze acesti experti. Propunerea noastra va fi ca societatile profesionale  vor face o lista de experti care sa fie aprobata de Minsiterul Sanatatii si Colegiul Medicilor”, a delcarat Vasile Astarastoae.

Potrivit sursei citate, CMR doreste ca societatile de asiguari sa fie obligate sa participe la mediere.

„Al doilea punct pe care dorim sa îl subliniem este obligativitatea societatilor de asigurari de a participa la aceasta mediere. În lege este trecuta, dar este astfel nuantata încât o societate de asigurari  poate sa spuna ca nu doreste sa participe la mediere. Societatea trebuie sa participe la aceasta mediere ca sa îsi asume si rezultatul. Pentru ca ea trebuie sa fie parte si nu institutiile medicale” a adaugat Astarastoae.

Conform presedintelui CMR, raportul va ajunge la Ministerul Sanatatii saptamâna aceasta, urmând ca legea sa intre în dezbatere publica. Delia Papasima, rnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie